Američka ambasada poručila zemljama partnerima koji su izloženi ruskom pritisku: "NATO vas čuje!"

U odgovoru se navodi kako NATO dijeli "sigurnosnu zabrinutost s partnerskim zemljama"

09.05.2024. 17:23
  • Podijeli:
rusija nato profimedia-663b7e6c4d2b9.webp Foto: Profimedia

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u video poruci se obratila zemljama partnerima NATO-a, koje su zabrinute zbog sigurnosnih prijetnji.

Zemlje, među kojima je i BiH, označene su kao partneri suočeni s ruskim pritiskom.

- NATO savez je siguran kada su naši partneri sigurni - poručuje se u videu koji je objavljen na kanalima američke ambasade u Sarajevu.

Poruka je stigla kao odgovor na javne istupe visokih zvaničnika Moldavije, BiH i Gruzije, partnerskih zemalja NATO saveza, koji upozoravaju na sigurnosne izazove.

U odgovoru se navodi kako NATO dijeli "sigurnosnu zabrinutost s partnerskim zemljama".

- NATO saveznici pojačavaju prilagođenu podršku u izgradnji kapaciteta, reformama i obuci za poboljšanje sigurnosnih i odbrambenih institucija naših partnera - ističe se u odgovoru i dodaje:

- NATO vas čuje!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()