Habib umjesto Lige prvaka gledao drugoligaše, na teren izveo 100-godišnjeg ratnog veterana

Najveći derbi Dagestana

09.05.2024. 16:53
  • Podijeli:
khabib instagram-663cdde6120f6.webp Foto: Instagram

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Habib Nurmagomedov jučer se pojavio na utakmici ruskih drugoligaša Anžija i Dinama iz Mahačkale, gdje je na teren ušetao sa 100-godišnjim djedom.

Na utakmici ruske druge lige organizovana je svečanost povodom Dana pobjede nad fašizmom, a 100-godišnji djed bio je ratni veteran Ibrahim-Paša Sadikov.

Ibrahim-Paša je na ovoj utakmici kao ratni veteran Drugog svjetskog rata i učesnik Staljingradske bitke, a dok je uz njega bio Nurmagomedov, izveo je početni udarac na utakmici.

Nakon meča je Nurmagomedov izjavio da je zbog ove prilike propustio otići na meč polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Bayerna u španskoj prijestolnici.

"Mislio sam da posjetim Santiago Bernabeu, ali sam odlučio da odem na Anzhi arenu. Ovo je bio najvažniji meč sezone za sve Dagestance“, napisao je na instagramu Habib Nurmagomedov.

Stogodišnjak Sadikov je pipadnik naroda Rutulci, koji živi na Kavkazu, priča sopstvenim jezikom i čini oko 1% stanovništva u Republici Dagestan. Procjenjuje se da je na svijetu ostalo oko 16.000 Rutulaca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()