Lana Pudar se oglasila nakon osvojene bronze: Evo šta je poručila

Bravo zlatna ribice

15.02.2024. 17:28
  • Podijeli:
lana-65ce3b9d5d01b.webp Foto: Screenshot

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi (Katar) u utrci discipline 200 metara delfin.

Lana je večeras u finalu ostvarila vrijeme 2:07.92.

Prva je bila Laura Stephens iz Velike Britanije sa vremenom 2:07.35. Srebrenu medalju osvojila je Helena Bach Rosendahl iz Danske sa vremenom 2:07.44

Evropska prvakinja i čudo iz BiH se nakon utrke obratila prisutnima.

"Odličan je osjećaj, jučer sam imala lošu utrku, pokušala sam plivati najbrže što sam mogla. Volim vas sve", poručila je bh. sirena.

Lana je plivala na stazi 8 koja i nije baš povoljna staza te nije vidjela gdje su ostale takmičarke.

Lana je ovim osvojila ukupno 19. medalju.

Inače, Lana Pudar nije nastupila u disiplini 100 metara delfin zbog lakše povrede ramena.

Bio je ovo briljantan nastup naše sirene. Bravo Lana. Učinila si nas ponosnim.

Podsjetimo, naša najbolja plivačica je u decembru prošle godine na Evropskom prvenstvu u rumunskom Otopeniju osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin.

Pudar je na spomenutom prvenstvu zauzela šesto mjesto na 100 metara delfin.

Lana Pudar predstavljat će Bosnu i Hercegovinu i na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()