Iz Benfike u Veclar: Banjalučanin u najjačoj ligi na svijetu

"Jedva čekam da zaigram za ovaj tim pred našim sjajnim navijačima, u najboljoj ligi na svijetu. To je nešto posebno"

28.06.2023. 19:37
  • Podijeli:
Vladimir Vranješ_HSG Wetzlar-649c6a397898d.webp Foto: HSG Wetzlar

Banjalučki rukometaš Vladimir Vranješ u naredne dvije sezone će nastupati u najjačoj ligi na svijetu, Bundesligi.

Stameni pivot danas je prošao ljekarske preglede i potpisao dvogodišnji ugovor sa Veclarom.

Tako je Vranješ (34) stavio šlag na tortu karijere koja je, slobodno se može reći, impozantna.

Poslije Borca, Prijedora, Slovenj Gradeca, Ademar Leona, Pik Segeda, Tatabanje, Meškov Bresta i Benfike, zaigraće protiv najboljih rukometaša planete.

Izazov je veliki, ali dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine se ne plaši onog što slijedi, Naprotiv.

"Veclar je klub duge i svijetle tradicije. Srećan sam što sam ovdje. Jedva čekam da zaigram za ovaj tim pred našim sjajnim navijačima, u najboljoj ligi na svijetu. To je nešto posebno", poručio je Vranješ, nakon što je zadužio dres sa brojem 14.

Zeleno-bijeli, čije boje su, između ostalih, branili i Nebojša Golić, Ivano Balić, Velimir Petković..., prošlu sezonu su završili na 16. mjestu njemačke elite. Kako bi krenuli ka vrhu, započeli su novi proces.

Pored Vranješa, ekipu je pojačao i Julijan Fuhs, iz omladinskog pogona je prekomandovan Ole Klimpke, a na klupu je stigao novi trener Frank Karstens.

"Vladimir će nam pomoći u srcu odbrane, sa svojim defanzivnim vještinama i iskustvom. Oduševljen sam što smo potpisali igrača top klase", ocijenio je Karstens.

Riječi hvale na račun Banjalučanina nije štedio ni direktor Bjern Zajp. Prema njegovim riječima, Vranješ će timu donijeti internacionalno iskustvo i rutinu koja je ekipi potrebna, na terenu i van njega.

"Vladimir ima sposobnost da bude lider, uz njega ćemo dobiti neophodnu stabilnost. On je timski igrač, mentalno jak, istinski borac. Srećni smo što je Vranješ izabrao nas. Dugo smo planirali pojačanja, biće ih još", najavio je Zajp.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()