Hamilton otkrio koga bi želio za nasljednika u Mercedesu

"Karlos je sjajan vozač pa smatram da bi, gdje god ode, bio pozitivan za ekipu", kazao je Hamilton

18.05.2024. 11:35
  • Podijeli:
hamilton-profimedia-1665067618383.webp Foto: Profimedia

Luis Hamilton (Lewis) je u mjesecu februaru šokirao sve ljubitelje Formule 1 nakon što je objavio da na kraju sezone napušta Mercedes i odlazi u Ferrari. Veliki je ovo udarac za tim Mercedesa, pa su odmah morali početi kovati planove oko novog nasljednika Hamiltona.

O cijeloj situaciji oko nasljednika pričao je i sam Hamilton, koji kao svog novog nasljednika vidi mladog 22-godišnjeg Andreu Kimija Antonelija (Antonelli).

"Iskreno, nemam pojma koji su Totovi (Toto Wolff) planovi, ali za mene, uzimanje mladića, da je to moj posao, da je to moja uloga, vjerovatno bih uzeo Kimija", izjavio je Hamilton.

Antonelliju se predviđa velika karijera, a tokom njegovog razvoja osvojio je veliki broj juniorskih titula.

Kao drugi kandidat za Hamiltonovog nasljednika već se duže vrijeme spominje ime Karlos Sainc (Carlos Sainz), koji je objavom o Hamiltonovom transferu izgubio mjesto u Ferrariju.

"Karlos je sjajan vozač pa smatram da bi, gdje god ode, bio pozitivan za ekipu", kazao je Hamilton.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()