F1: Zauber odustaje od Ferarija, prelazi na Audijev pogon

"Oduševljeni smo što ćemo u našem ambicioznom projektu Formule 1 sarađivati sa tako konkurentnim partnerom"

26.10.2022. 10:41
  • Podijeli:
Audi Zauber_F1-1666772571597.webp Foto: Formula 1

Tim Formule 1 Zauber od 2026. godine koristiće Audijev pogon, te tako okončati saradnju sa Ferarijem.

Ekipa iz Hinvila, naime, koristi agregate Propetog konjića, a saradnja sa italijanskim brendom podrazumjeva i nošenje imena Alfa Romeo, pod kojim se trenutno takmiči u F1. Ime će biti zadržano do kraja 2023, a motori do isteka sezone 2025.

U švajcarskom gradiću su, dakle, zaduvali neki novi vjetrovi. Audi je još ranije najavio da ulazi u najbrži cirkus kada dođe do revolucije u pravilima koja podrazumjeva više električne snage motora i 100 odsto održiva goriva.

A sada je postalo jasno i na koji način će ući u prestižnu ligu. Njemački gigant će agregate proizvoditi u svojoj bazi u Nojbergu gdje već 120 ljudi na novom, zahtjevnom projektu.

S druge strane, bolid će i dalje biti kreiran u Hinvilu, odakle će biti vođenje i trkačke operacije.

"Oduševljeni smo što ćemo u našem ambicioznom projektu Formule 1 sarađivati sa tako konkurentnim partnerom. Vrlo dobro znamo da Zauber posjeduje vrhunska tehnološka postrojenja, ima i bogato iskustvo. Siguran sam da ćemo zajedno stvoriti jak tim", izjavio je član Audijevog upravnog odbora zadužen za Formulu 1 Oliver Hofman.

Zadovoljni su i u Hinvilu.

"Partnerstvo između Audija i Zaubera je ključni korak na našem putu ka vrhu grida. To što smo postali saradnik brenda kakav je Audi je i čast i velika obaveza. Ovo je najbolja moguća opcija za budućnost. Uvjeren sam da ćemo pomoći našem novom partneru da dostigne svoje viljeve u F1 avanturi", naglasio je izvršni direktor Zauber Motorsporta Fred Vaser.

Zauber, odnosno Alfa Romeo, trenutno drži šesto mjesto u plasmanu konstrukotra sa 52 boda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()