F1 u Brazilu: Senzacionalni autsajder na pol-poziciji

"Druže, ti si P1, ti si P1". "Šalite se. Vi se je*eno šalite". "Mogao bi i večeru da platiš".

11.11.2022. 21:10
  • Podijeli:
Kevin Magnusen_Haas F1-1668197303751.webp Foto: Haas F1

Vozač Hasa Kevin Magnusen osvojio je senzacionalnu pol-poziciju na trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila.

Čuveni Interlagos često zna da iznenadi sa vremenom. Izuzetak nije bio ni večeras, pošto su piloti od prvog kruga morali da se prilagode izazovnim uslovima i kiši koja je povremeno padala i kvasila pistu.

Danac je prva dva segmenta kvalifikacija prošao "neokrznut",  onda su on i tim bacili kocku pred Q3 i - pogodili. Odluka ekipe bila je da K-Mag prvi krene u brzi krug na gumama za suvo, iako je staza bila prilično mokra.

U Hasu su očekivali kišu i zato su požurili. Magnusen je odigrao svoj dio uloge i odvezao skoro bez greške. Nije bio jedini koji je to pokušao, ali svi ostali su kiksali. On nije i nakon prvih pokušaja bio je na vrhu.

Značajno mu je "pomogao" i rival iz Mercedesa Džordž Rasel koji je u svom pokušaju izletio u četvrtoj krivini i "parkirao" bolid u šljunku. 

Uslijedila je crvena zastava i ostali vozači morali su da se vrate u boks. A kiša je sve jače padala...

"Druže, ti si P1, ti si P1", bila je prva poruka putem timskog radija.

Odgovor je glasio:

"Šalite se. Vi se je*eno šalite".

Euforija je dostizala vrhunac uz sljedeće riječi:

"Mogao bi i večeru da platiš".

A potom i:

"Nikad se nisam ovako osjećao. Ali nemojte još da slavite".

Zatim su se svi pokušavali uzdržati od slavlja:

"Da, nije još gotovo, nije još kraj", glasila je poruka iz boksa.

No, bio je. Dok su redari riješili zaglavljenu "mečku", kiša je pojačala intenzitet i niko nije mogao da popravi svoje vrijeme. I, istorija je ispisana. Kevin je uzeo prvu pol-poziciju u karijeri, za sebe i za tim.

"Uh, ne znam šta da kažem. Izašli smo na stazu u pravom momentu, prvi krenuli, odvezli odličan krug. Nevjerovatno je. Ovo nisu bila naša očekivanja. Hvala šefu Ginteru Stajneru, svima u timu koji su ovo omogućili. Nastavljamo sjajno putovanje. Sutra nećemo kalkulisati u trci. Puni napad", oduševljeno je poručio Magnusen.

Društvo u prvom redu praviće mu novi-stari prvak Maks Ferstapen iz Red Bula, treći startuje pomenuti Rasel, četvrti Meklarenov Lando Noris...

Sprint trka na programu je sutra od 20.30 časova. Glavna bitka zakazana je za nedjelju, od 19 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()