Elvedina Muzaferija u Austriji osvojila prve ovosezonske bodove

Elvedina je imala vrijeme 1:23.20 te je za pobjednicom Larom Gut-Behrami iz Švicarske zaostala 5.94 sekundi

15.01.2023. 13:25
  • Podijeli:
elvedina-muzaferija-reuters-1.jpg

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 28. mjesto u superveleslalomu za žene koje je održano jutros u austrijskom St. Antonu u okviru Svjetskog kupa.

Elvedina je imala vrijeme 1:23.20 te je za pobjednicom Larom Gut-Behrami iz Švicarske zaostala 5.94 sekundi.

Naša skijašica je danas ujedno došla i do prvih bodova (3) ove sezone u Svjetskom kupu. Trenutno se nalazi na 42. mjestu u poretku superveleslaloma, dok je na 109. mjestu u ukupnom poretku.

Inače, Elvedina je samo potvrdila dobru formu jer je nedavno u austrijskom Zauchenseeju u Evropskom kupu u spustu ostvarila 11. vrijeme sa samo 0.68 sekundi zaostatka u odnosu na pobjednicu Sabrinu Mairer.

Podsjetimo, Evropski kup se ove godine vozi i na Bjelašnici.

Danas je u St. Antonu dominirala Gut-Behrami koja je imala vrijeme 1:17.26, a drugo mjesto pripalo je Italijanki Federici Brignone koja je kasnila samo 0.15 sekundi. Treća je bila Italijanka Marta Bassino.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()