Dominacija: Red Bul opet pomeo konkurenciju

U ovom trenutku niko ne može izaći na crtu prvacima. Ferari i Mercedes su miljama daleko. Jedina prijetnja je sjajni Aston Martin

17.03.2023. 15:47
  • Podijeli:
Maks Ferstapen_Luca Bruno AP Tanjug-64147b9c2d607.webp Foto: Luca Bruno / AP / Tanjug

Aktuelni šampioni Formule 1, Maks Ferstapen i Red Bul, pomeli su konkurenciju na prvom treningu druge trke sezone, Velike nagrade Saudijske Arabije.

Nakon dominantnog izdanja na premijeri u Bahreinu, mnogi su se nadali da će rivali u nastavku šampionata "usporiti" Bikove.

No, čini se da u ovom trenutku niko ne može izaći na crtu prvacima. Ferari i Mercedes su miljama daleko. Jedina prijetnja je sjajni Aston Martin.

Iako je pet dana muku mučio sa stomačnim virusom, Ferstapen je na vrijeme stigao u Džedu. Odvezao je dva, tri testna kruga, a onda dodao gas, preuzeo tron i potom samo spuštao vremena.

Timski kolega Serhio Perez bio je drugi, a odlični Fernando Alonso treći.

Crne strijele morale su da se zadovolje petom i šestom pozicijom, dok je najbolji Propeti konjić bio Karlos Sajnc, tek sedmi.

Njegov timski kolega Šarl Lekler, koji ima kaznu pomjeranja deset pozicija na startu zbog promjene elektonske jedinice, zauzeo je razočaravajuće 11. mjesto.

Drugi trening zakazan je za 18 časova, kada će uslovi na pisti biti dramatično drugačiji i više će oslikavati ono što nas očekuje u subotnjim kvalifikacijama i nedjeljnoj trci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()