Danski junak bacio nagradu IHF-a: Ne želim to vući za sobom

Korektan stav

18.01.2023. 08:36
  • Podijeli:
mathias - gidsel - reuters-63c7a0f0748ff.webp Foto: Reuters

Rukometaši Danske su u posljednjem kolu skupine H pobijedili Tunis 34:21 i kao prvi se plasirali u novu grupu Svjetskog prvenstva. Tamo će se Danci za četvrtfinale boriti protiv Hrvatske, Amerike i Egipta, a prvu utakmicu igraju sutra protiv Hrvatske od 18 sati.

Ipak, Dance je uoči Hrvatske naljutio IHF nagradom za igrača utakmice protiv Tunisa.

Naime, ta je čast pripala Mathiasu Gidselu, koji je zabio osam golova iz 12 udaraca. Gidsel je na kraju utakmice bio nezadovoljan svojom igrom te dodao kako nije zaslužio tu nagradu.

Toliko ga je to pogodilo da je natpis za igrača utakmice ostavio na podu dvorane.

"Nisam to zaslužio ponijeti doma sa sobom i ne znam gdje je nagrada završila. Obično ju dajem gledateljima. Ne želim to za sobom vući u Berlin. Te nagrade se daju onima koji ih žele", rekao je razočarani Gidsel.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()