Cormier vjeruje da Masvidal može ukrasti Covingtonov napad na titulu

Dana White će morati popustiti

01.04.2023. 10:10
  • Podijeli:
masvidal-covington-reuters.jpg

Čim je Dana White najavio kako će Colby Covington biti sljedeći izazivač u velter kategoriji, odmah su se javili i Gilbert Burns i Jorge Masvidal koji se, usput rečeno, bore iduće sedmice na UFC 287 priredbi. Obojica imaju isti cilj; doći do atraktivne pobjede i ukrasti Colbyjevo mjesto u borbi protiv Edwardsa.

Daniel Cormier nikako ne misli da je takav scenarij nemoguć. Čak šta više, smatra da bi Masvidal, ukoliko pobijedi Burnsa na neki atraktivniji način, vrlo lako mogao preskočiti Covingtona i ponovo napasti titulu uprkos činjenici da je trenutno u lošem nizu od tri poraza:

"On je prozvao otprilike sve borce u velter kategoriji. Ovo je velika prilika za Masvidala, a to možete vidjeti u njegovom ponašanju i pristupu. Masvidal to prepoznaje. U posljednje vrijeme je bio malo van borbe, ali učinio je toliko stvari koje su mu pozitivno utjecale na karijeru medijski, pokrenuo je Gamebred Boxing i ostalo", rekao je DC na svom YouTube kanalu.

"Zašto proziva sve te tipove? Zato što je zanimljiv svima i on to zna. U Miamiju će publika biti za njega. Ako pobijedi, stane na centar i Joeu Roganu kaže da želi Leona Edwardsa. Cijeli svijet će poludjeti i Dana će morati popustiti, reći da oni imaju historiju. Ako ovaj tip pobijedi impresivno, mogu ga vidjeti u razgovorima za borbu protiv Leona Edwardsa", dodao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()