Chimaev i dalje neporažen: Čečen (ne)uvjerljivo savladao Usmana

29-godišnjak vjerovatno izborio status izazivača u srednjoj kategoriji

21.10.2023. 21:53
  • Podijeli:
khamzat-chimaev-reuters.jpg

Hype oko 29-godišnjeg Čečena Khamzata Chimaeva je s pravom. To je večeras potvrdio i protiv jednog od najvećih velteraša svih vremena Kamarua Usmana, kojeg je savladao nakon 15 rundi borbe u srednjoj kategoriji na UFC-u eventu 294 u Abu Dhabiju.

Chimaev je tako došao do 13 pobjede u isto toliko borbi, ali mu je večeras 36-godišnji Usman pružio žestok otpor, te se stječe dojam da Čečen, koji se sada bori pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata malo i razočarao.

Prva runda protekla je u totalnoj dominaciji Chimaeva, koji je već na samo početku borbe srušio Usmana i držao ga u podređenom položaju gotovo pet minuta, te još jednom pokazao hrvačku nadmoć.

U drugoj rundi smo gledali nešto ofanzivnijeg Usmana, koji je u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio, te odličnom kombinacijom direkt-kroše dobro pogodio Chimaeva, što je na kraju se ispostavilo bilo i najbolje što smo vidjeli od bivšeg prvaka u velteru.

Treća runda je bila najlošija prema prikazanom, a odlučilo je ponovno bacanje 90 sekundi prije kraja Chimaeva, koji je do kraja rutinski borbu priveo kraju.

Khamzat Chimaev došao je do pobjede većinskom sudačkom odlukom (29-27, 29-27, 28-28), ali nije ovo bio nastup kojim će fascinirati MMA javnost. 36-godišnji Usman uskočio je u ovaj meč deset dana prije održavanja eventa i poprilično je namučio sedam godina mlađeg Chimaeva.

Podsjećamo, predsjednik UFC-a Dana White najavio je da će pobjednik ovog meča izboriti napad na titulu koja je u vlasništvu Seana Stricklanda.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li White ostati pri svojoj odluci nakon ne baš uvjerljivog nastupa od strane Khamzata Chimaeva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()