Alfa Romeo C43: Agresivna evolucija za novi iskorak

Riječ je o evoluciji prošlogodišnjeg aduta koji je agresivan i "ispod kože", a novo, crno-crveno "odijelo", bolidu daje poseban šmek

07.02.2023. 12:03
  • Podijeli:
Alfa Romeo-63e223dc43b51.webp Foto: Alfa Romeo F1

Čelnici Alfa Romea predstavili su bolid za novu sezonu Formule 1, C43.

Kako su otkrili iz Hinvila, riječ je o evoluciji prošlogodišnjeg aduta koji je agresivan i "ispod kože". Novo, crno-crveno "odijelo" bolidu daje poseban šmek.

U švajcarskoj ekipi se nadaju da će nova kreacija biti dovoljno brza i pouzdana da napravi iskorak u odnosu na prethodnu, koja je Alfi donijela više nego solidno šesto mjesto u konkurenciji konstruktora.

C43 javnosti je prezentovan u Cirihu, svečanosti su prisustvovali piloti Valteri Botas i Žu Gvanju i, čini se, bili zadovoljni viđenim.

Sezona će biti izazovna u svakom pogledu, a pogotovo jer je došlo do velikih projena na vrhu. Dugogodišnji šef Fred Vaser prešao je u Ferari, na mjesto izvršnog direktora stigao je Andreas Zajdl iz Meklarena a novo ime je i timski predstavnik Alesandro Aluni Bravi.

Kako je samo rekao, "oživljavanje" bolida je dug proces u koji je uključeno svako odjeljenje trkačkog tima.

"Zato je ovo tako poseban trenutak. Izabrali smo da C43 predstavimo pred našim navijačima, blizu naše fabrike, jer ovo nije samo prilika da javnosti predstavimo bolid i pričamo o ambicijama, nego i da se zahvalimo svima, navijačima ovdje u publici, uz male ekrane i sve ljude u Hinvilu koji su naporno radili. Hvala im za strast i vjeru", poručio je Aluni Bravi.

Bolid je dizajnirao tehnički direktor Žan Monšo i njegov tim. Prilično stabilna pravila omogućila su dizajnerima da naprave evoluciju, ne revoluciju, ali su takođe postojala područja koja su iziskivala kreiranje potpuno novih dijelova.

"Veoma sam ponosan zbog onoga što smo postigli u posljednjih nekoliko mjeseci. Kreiranje novog bolida je uvijek ogroman i izazovan zadatak. Vjerujem da imamo dosta prostora za dalje unapređenje C43", bio je jasan Monšo.

Alfa će ove sedmice, u skladu sa pravilima, odraditi kratki test bolida na pisti u Barseloni. Koliko je C43 brz i pouzdan, saznaćemo na "pravim" testiranjima u Bahreinu od 23. do 25. februara. Sedam dana kasnije startuje nova F1 kampanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()