Zvezda ugašena u Atini: Od "plus 16" do potopa i kraja nadanja

Srpski i jadranski prvaci su, po ko zna koji put ove sezone, izgubili dobijen meč. Cijena 16. neuspjeha u eliti je previsoka

10.03.2023. 21:54
  • Podijeli:
Zvezda košarka_Euroleague-640b915b739dd.webp Foto: Euroleague

Košarkaši Crvene zvezde šokantno su u Atini poraženi od Panatinaikosa rezultatom 66:75 (17:9, 25:20, 13:23, 11:23), čime su se praktično oprostili od evroligaškog plej-ofa.

Srpski i jadranski prvaci su, po ko zna koji put ove sezone, izgubili dobijen meč. Cijena 16. neuspjeha u eliti je previsoka. 

Previše "malih" utakmica su izgubili Crveno-bijeli, PAO im je dva puta uzeo mjeru, Olimpija takođe, Alba ih je dobila u Beogradu, nestvarno su poklekli u duelima sa Barsom i Žalgirisom...

Ove noći sve je "mirisalo" na brejk i još jači juriš na doigravanje,

Koliko dobro je gost odigrao prvo poluvrijeme, najbolje oslikavaju zadnje dvije sekunde. Zvezda je primila koš, Duško Ivanović zatražio tajm-aut i nacrtao akciju po kojoj je lopta trebala da ide na Filipa Petruševa na drugoj strani terena.

Uslijedio je pas s koša na koš i izboren faul. Petrušev je promašio drugo bacanje, ali je na pravom mjestu bio Luka Vildoza i uz zvuk sirene poentirao za ugodni 42:29. 

Gdje su Crveno-bijeli stali u drugom, nastavili su u trećem kvartalu. Brzo su se odvojili na maksimalnih 16 koraka viška (53:37) nakon čega su činilo da su pred ciljem.

A onda se desilo nešto što je teško riječima opisati. Neko kao da je pritisnuo prekidač. Sve ono dobro što su radili skoro 25 minuta, Beograđani su prosuli za vrlo kratko vrijeme.

Nestali su sa parketa, više ništa nisu mogli ni da odbrane ni da pogode. Pomalo nestvarno je izgledao taj dio susreta u kojem su Zeleni kreirali seriju 22:2.

Domaćin je dobio jak vjetar u leđa, nedugo zatim se odvojio na 67:58, potom i na dvocifren "plus" i više se nije osvrtao.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()