Zanimljivo u dvoboju dva pretendenta za naslov: Denver Nuggetsi savladali Milwaukee Buckse

Nikola Jokić predvodio je domaćine s 31 poenom, 11 asistencija i šest skokova

26.03.2023. 10:00
  • Podijeli:
Nikola Jokic_Tanjug AP-641beb1c18900.webp Foto: Tanjug/AP

Zanimljivo je bilo u dvoboju dva pretendenta za naslov u kojem su Denver Nuggetsi na domaćem parketu sa 129:106 svladali Milwaukee Buckse.

Nikola Jokić predvodio je domaćine s 31 poenom, 11 asistencija i šest skokova, a na drugoj strani parirao mu je, dakako, Giannis Antetokounmpo koji je također ubacio 31 uz devet skokova te po četiri asista i ukradene lopte.

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac sinoć je izbacio 13 poena uz pet skokova i dvije asistencije u 110:131 porazu svoje momčadi od New Orleans Clippersa za koje su raspoloženi Brandon Ingram i Trey Murphy zabili svaki po 32 poena, s time da je Ingram još zabilježio 13 asistencija i četiri skoka.

Phoenix Suns je prekinuo niz od tri poraza nadigravši kod kuće sa 125-105 Philadelphia 76erse. Devin Booker ubacio je 29 poena za pobjedu Sunsa, Chris Paul je dodao 13, a Bismack Biyombo 17. Tyrese Maxey je zabio rekordnih 37 koševa, dok je kandidat za najkorisnijeg igrača Joel Embid dodao 28 poena i 10 skokova.

Atlanta Hawks su kod kuće sa 143-130 bili bolji od Indiana Pacersa, Brooklyn Netsi su prekinuli niz od devet poraza i sa 129-100 pobijedili Miami Heat, a Sacramento Kings sa 121-113 Utah Jazz. Ovaj je poraz bio skup za Jazz (35-39), koji je započeo večer izjednačen s Oklahoma City Thunderom i Dallas Mavericksima u dvoboju za posljednje play-in mjesto u Zapadnoj konferenciji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()