Vanessi Bryant 29 miliona dolara zbog objavljenih fotografija Kobeovog mrtvog tijela

Epilog velike tragedije

01.03.2023. 10:01
  • Podijeli:
kobe bryant murali anadolija (1)-63d232f2c76be.webp Foto: Anadolija

Vanessa Brynat i njene tri kćerke dobit će 28.85 miliona dolara odštete od šerifovog odjela okruga Los Angeles zbog fotografija tijela Kobea Bryanta i kćerke Gianne nakon pogibije u padu helikoptera, koje su snimili i dijelili policajci i vatrogasci na mjestu tragedije.

Bryantova udovica već je dobila 15 miliona dolara, ali nakon konačne nagodbe iznos je gotovo udvostručen. Ona i porodice preostalih sedmero putnika već su ranije postigle povjerljivu nagodbu s kompanijom odgovornom za helikopter, a Chris Chester, koji je u nesreći izgubio suprugu i kćerku, u zasebnoj je tužbi protiv okruga Los Angeles dobio 20 miliona.

Kada se na to dodaju još dvije zasebne nagodbe od po 1.25 miliona s drugim porodicama, okrug Los Angeles je zbog skandala izgubio više od 50 miliona dolara.

Advokatica Vanesse Bryant Luis Li izjavila je kako se nada da će ova pobjeda spriječiti da se "takvo groteskno ponašanje ponovno dogodi u budućnosti".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()