Umjetnici muralom odaju počast Bryantu

Jedan od najvećih ikad preminuo prije tri godine

26.01.2023. 09:00
  • Podijeli:
kobe bryant murali anadolija (1)-63d232f2c76be.webp Foto: Anadolija

Legendarni košarkaš Los Angeles Lakersa i jedna od najvećih zvijezda u historiji NBA lige Kobe Bryant tragično je preminuo na današnji dan prije tri godine, javlja Anadolija.

Slike Bryanta, ili brojevi 8 i 24 koji se povezuju s njim, oslikani su na košarkaškim terenima i uličnim zidovima širom svijeta.

Lik Bryanta osvanuo je i na jednom košarkaškom igralištu u centralnoameričkoj državi El Salvadoru, a to umjetničko djelo potpisuje Efrain Orellana, poznat kao "TNT".

Sportski svijet nije zaboravio helikoptersku nesreću u kojoj su poginuli košarkaška legenda Kobe Bryant, njegova kćerka i još sedam osoba. Helikopter Sikorsky S-76B pao je 26. januara 2020. godine nedaleko od Calabasasa, u Californiji, 48 kilometara od Los Angelesa.

Bryant je u Lakersima proveo cijelu 20-godišnju NBA karijeru, uključujući i 17 sezona u Staples Centru. Pod svodom Staples Centra izložena su dva Bryantova dresa sa brojevima 8 i 24.

S klubom iz Los Angelesa osvojio je pet NBA prstenova, a dva puta je proglašen za MVP-a finalne serije. Uz to je na NBA All-star utakmicama nastupio čak 18 puta. Sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država osvojio je dva olimpijska zlata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()