Tuga u Crvenoj zvezdi: Preminuo nekadašnji košarkaš i direktor

Ostaće ga upamćen kao kapiten juniorske ekipe Crvene zvezde koja je osvojila šampionat Jugoslavije 1963.godine.

13.10.2023. 12:49
  • Podijeli:
Miroljub Stojokvić-652920c446185.webp Foto: Internet

Miroljub Stojković nekadašnji košarkaš i direktor Crvene zvezde, preminuo je u četvrtak u 78.godini života.


Rođen je 11.12.1945 godine u Beogradu, igrao je za prvi tim Crvene zvezde, ali će ostati upamćen kao kapiten juniorske ekipe Crvene zvezde koja je osvojila šampionat Jugoslavije 1963.godine.

 Ta utakmica pamti se i po tom što je bila prenošena na nacionalnoj televiziji, pa je cijela Jugoslavija bila u prilici da vidi stasavanje jedne šampionske generacije u kojoj su kasnije i kao seniorski šampioni Jugoslavije igrali Todosijević, Pavlović, Škulić, Stanimirović (sezona 1968-1969).

Stojković se kasnije bavio i trenerskim poslom (bio je trener košarkašica Voždovca sa kojima je stigao i do finala Kupa Pobednika Kupova), a u periodu 1973-1979 bio je i glavni i odgovorni urednik Zvezdine revije. 

Direktor KK Crvena zvezda bio je 1989 i 1990.godine.

KK Crvena zvezda Meridianbet se oglasio i izrazio najdublje saučešće porodici našeg Miroljuba Stojkovića koji je veliki dio svog života posvetio svojoj Crvenoj zvezdi, prenosi Blic.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()