Tehnička greška riješila meč u korist Obale Slonovače, Iranci ljuti

U veoma neizvjesnoj utakmici Iran je poslije lijepe akcije iz auta došao u vođstvo polaganjem Kazemija i poveo 69:68. U narednom napadu Obala Slonovače imala je 13 sekundi za napad za pobjedu

28.08.2023. 20:50
  • Podijeli:
Iran_ObalaSlonovace_foto_Reuters-64ecc927af65e.webp Foto: Reuters

Reprezentacija Obale Slonovače nastavila je fantastičan dan za afričke selekcije na Svjetskom prvenstvu.

Izabranici Dejana Prokića su u Okinavi pobedili sastav Irana rezultatom 71:69 u dramatičnoj završnici. Ranije u ponedjeljak pobjede su u prvoj fazi takmičenja obezbijedli još i Južni Sudan i Zelenortska ostrva.

Bila je to prva pobjeda za “Slonove” jer ih je u uvodnom meču turnira ubjedljivo pobedila Španija, branilac titule. Iranci su u prvom meču ubjedljivo izgubili od Brazila.

U veoma neizvjesnoj utakmici Iran je poslije lijepe akcije iz auta došao u vođstvo polaganjem Kazemija i poveo 69:68. U narednom napadu Obala Slonovače imala je 13 sekundi za napad za pobjedu.

Međutim, na 6 sekundi do kraja fauliran je Solo Dijabate, a Rezeifar se odmah pobunio zbog sudijske odluke da mu dosudi faul. Tu je uskočio i selektor Hakan Demir, a arbitar nije imao razumijevanja za žustre proteste i dodijelio je tehničku grešku Irancima.

Dijabate je pogodio tri slobodna bacanja i postavio konačan rezultat utakmice, na opšti revolt iranskog tabora.

Najefikasniji kod pobednika bio je Nisre Zuzua sa 17 poena, a po 10 dodali su Dadije i Sidibe. U timu Obale Slonovače nema NBA igrača Moa Bambe.

U poraženom sastavu istakao se Behnam Jahčalide sa 19 poena, Amini je dodao 15, a legendarni 38-godišnji Hamed Hadadi imao je 9 poena i 8 skokova.

U trećem kolu se u srijedu sastaju Obala Slonovače i Brazil, odnosno Španija i Iran.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()