Stvara se novi šampionski tim u NBA? Jednoj od najvećih zvijezda lige platit će 200 miliona dolara

Veliki transfer

01.07.2024. 11:40
  • Podijeli:
paul george reuters 23-6682734ccc42e.webp Foto: Reuters

Jedan od najbolih krilnih košarkaša NBA lige Paul George dogovorio je četverogodišnji ugovor s Philadelphia 76-ersima vrijedan gotovo 212 miliona dolara, rekli su izvori za ESPN u ponedjeljak rano ujutro.

Novi ugovor vraća 34-godišnjeg All-stara u Istočnu konferenciju i u partnerstvo s prošlogodišnjim MVP (najboljim igračem) lige, centrom Joelom Embiidom i All-Star bekom Tyreseom Maxeyjem u lovu na aktuelne prvake Boston Celticse.

Neuspješni pregovori

Dogovor sa Sixersima je uslijedio nakon višemjesečnih neuspješnih pregovora između Georgea i njegovog dosadašnjeg kluba Los Angeles Clippersa o ostanku u južnoj Kaliforniji.

Embiid, Maxey i George bili su All-Star igrači prošle sezone i čine jednu od najjačih "velikih trojki" u novijoj historiji NBA lige - s idealnom ravnotežom između eksplozivnog beka Maxeya, elitnog "dvosmjernog" krilnog igrača Georgea i dominantnog centra u Embiidu.

George, devetostruki All-Star, proveo je posljednjih pet sezona s Clippersima i imao prosjek od 23 poena, 6 skokova, 4,5 asistencija i 1,5 ukradenih lopti u 263 utakmice regularne sezone u LA.

Clippersi i George mjesecima su razgovarali o potencijalnom dogovoru, ali nikad se nisu približili.

George je želio četiri godine ugovora, a Clippersi su ponudili tri, rekli su izvori.

Velika moć

Clippersi su u nedjelju izdali saopćenje u kojem kažu da im je George rekao da planira potpisati ugovor s drugom ekipom.

George je jedan od samo osam igrača koji su birani najmanje devet puta u All-Star tim otkako je ušao u ligu 2010. godine, priključivši se LeBronu Jamesu, Kevinu Durantu, Stephenu Curryju, Jamesu Hardenu, Chrisu Paulu, Russellu Westbrooku i Anthonyju Davisu.

Georgeov dolazak mogao bi dati Sixersima vatrenu moć da se suprotstave Celticsima na Istoku.

Važan potez Sixersi su povukli dogovorom o dvogodišnjem ugovoru vrijednom 16,3 miliona dolara sa šuterom Kellyjem Oubreom te veteranima - bekom Ericom Gordonom (dosadašnji saigrač Jusufa Nurkića u Phoenix Sunsima) i centrom Andreom Drummondom.

NBA tržište se otvara danas, kada je klubovima dozvoljeno početi pregovore sa slobodnim igračima, dok nekoliko dana kasnije sve dogovore mogu pretvoriti u pisane sporazume.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()