Selektor Turske zabranio Srbinu da igra protiv - Turske

Atamanov nekorektan potez nije neočekivan. Poznat je kao ekscentrik među trenerima u evropskoj košarci

12.11.2022. 14:55
  • Podijeli:
Vasilije Micić_EXPA  Pixsell-1668262252556.webp Foto: EXPA / Pixsell

Selektor košarkaške reprezentacije Turske i trener Anadolu Efesa Ergin Ataman oglušio se o dogovor i svom igraču zabranio Vasiliju Miciću da zaigra za Srbiju u ponedjeljak derbi utakmicu grupe I protiv njegove selekcije.

Ataman je prvo dao dozvolu Miciću da se stavi na raspolaganje Orlovima, ali je naposlijetku ipak promijenio odluku i spustio rampu na dolazak MVP-a Evrolige i dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope!

Apsolutno je jasno da se trener Efesa vodi željom da uveća Turskoj šanse na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić", tako što će da oslabi direktnog konkurenta za plasman na Mundobasket!

Kao što je prethodno utanačeno, Marko Gudurić i Vladimir Lučić stigli su već u Beograd, dok je Micić takođe trebalo da stigne iz Istanbula, ali se to ipak nije dogodilo. On je imao veliku želju da pomogne Srbiji u možda i ključnom meču kvalifikacija i to mu je sada oduzeto.

Atamanov nekorektan potez nije neočekivan. Poznat je kao ekscentrik među trenerima u evropskoj košarci. Turska je poslije ubedljivog trijumfa nad Belgijom na 3-4, dok je Srbija nakon pobjede u Njukaslu na 4-3.

Ne treba zaboraviti da su izabranici Svetislava Pešića u avgustu savladali Turke u Istanbulu rezultatom 79:72, što je takođe važno istaći jer se u slučaju istog odnosa na tabeli gleda međusobni skor.

Nema sumnje da će Atamanov potez motivisati srpske navijače koji mu nikada neće zaboraviti izjavu u kojoj je Srbe nazvao teroristima, u noći u kojoj su huligani njegovog tadašnjeg kluba Galatasaraja ubili Zvezdinog navijača Marka Ivkovića Jagodu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()