Reprezentacija BiH napredovala dvije pozicije na listi najboljih košarkaških reprezentacija

Tim Adisa Bećiragića u ovom mjesecu je na domaćem terenu bio bolji od Mađarske, a bh. selekcija poražena je na gostovanju u Francuskoj

18.11.2022. 16:52
  • Podijeli:
Zmajevi_kosarka_trening_foto_KSBiH-1667998879301.webp Foto: KSBiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine napredovala je za dvije pozicije na novoj FIBA rang-listi najboljih selekcija svijeta.

Zmajevi nakon novembarskog prozora u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo zauzimaju 35. poziciju na svjetskoj, odnosno 20. mjesto na listi najboljih timova Starog kontinenta. BiH ima 337,5 bodova.

Tim Adisa Bećiragića u ovom mjesecu je na domaćem terenu bio bolji od Mađarske, a bh. selekcija poražena je na gostovanju u Francuskoj.

Prvi put u historiji, aktuelni evropski prvak Španija predvodi FIBA poredak. Španci su prvi sa 758,6 bodova, a iza njih su Sjedinjene Američke Države sa 757,5 bodova.

Iza vodećeg dvojca su Australija, Argentina, Francuska, Srbija, Slovenija, Litvanija, Grčka i Italija.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()