Real Madrid srušio Makabi

Kraljevski klub je odigrao jedan od najboljih mečeva u sezoni i sa učinkom 11-6 na diobi je prve pozicije sa još četiri ekipe – Olimpijakosom, Baskonijom, Barselonom i Monakom

06.01.2023. 22:43
  • Podijeli:
Džanan Musa_Real Madrid-1669153812237.webp Foto: Real Madrid

Košarkaši Real Madrida neočekivano lako pobijedili su Makabi u jednom od derbija 17. kola Eurolige - 98:65.

Kraljevski klub je odigrao jedan od najboljih mečeva u sezoni i sa učinkom 11-6 na diobi je prve pozicije sa još četiri ekipe – Olimpijakosom, Baskonijom, Barselonom i Monakom, dok je izraelski velikan pretrpio tek drugi poraz u proteklih šest utakmica i ima skor 9-8.

Madriđani su furiozno počeli utakmicu i već poslije prve četvrtine vodili su 22:7. Razigrani puleni trenera Ćusa Matea dvocifrenu prednost više nisu ispuštali, a u finišu prvog poluvremena imali su plus 27 – 50:23.

Nastavak meča bio je samo formalnost i za jedne i za druge. Real je održavao ogromnu prednost, koja je u finišu iznosila i maksimalnih 98:60.

Domaći tim je ubacio 18 trojki iz 33 pokušaja, a najefikasniji su bili Petr Kornel i Džanan Musa (5as) sa po 18 poena. Geršon Jabusele je dodao 16 uz 8 skokova, a Fabijan Kozer 11.

Na drugoj strani Džejlen Adams je zabeležio 15 poena, Džoš Nibo 11, a Lorenzo Braun je zaustavljen na 9 (4sk, 6as).

Real u sljedećem kolu gostuje Crvenoj zvezdi, a Makabi dočekuje Partizan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()