Rašić za UNU o Fajnal foru: Barselona je favorit, iznenađenje je moguće

Iako važi mišljenje da ne bi trebalo, ali na igrače mogu da utiču razni faktori, kaže nekadašnji igrač Partizana

19.05.2023. 13:46
  • Podijeli:
Aleksandar Rašić-646759dd58699.webp Foto: Profimedia

Sportski vikend, pred nama, "obojen je" dešavanjima iz Kaunasa gdje se igra Fajnal for Evrolige. U zemlju u kojoj sve generacije žive za košarku i razumiju je kao najbolji đaci stigle su ekipe Barselone, Real Madrida, Olimpijakosa i Monaka da se bore za novu titulu evropskog klubskog prvaka. 

O odnosu snaga u "Žalgiris areni" tokom polufinala za UNU je govorio Aleksandar Rašić, nekadašnji igrač Partizana i reprezentativac Srbije. Na njegovu "prvu loptu" Barselona je najveći favorit za titulu Evrolige, međutim kada se malo udubi u mogućnosti iznenađenja su vrlo moguća.

"Vidjelo se već da se Real provukao protiv Partizana u četvrtfinalnoj seriji. Sa igrom koju pokazuju čini se da nemaju šanse protiv Barselone, koja kako sezona odmiče pokazuju timsku dominaciju", rekao je iz cuga za UNU Aleksandar Rašić kog smo našli na putu ka Rumuniji, tačnije krenuo je u Kluž gdje je ostavio košarkaškog traga, stekao mnogo prijatelja i bez lažne skormnosti grada u kom ga cijene i vole kao svoju veliku zvijezdu.

U petak prvi na teren će drugi polufinalni par - Olimpijakos - Monako. Prema mišljenju našeg sagovornika to je mnogo zanimljiviji duel u kom može da bude više neizvjesnosti i iznenađenja. 

"Olimpijakos je cijele sezone prvi i djeluje da je favorit u ovom meču. On ima iskusnog Slukasa i mladog Vezenkova, koji je MVP Evrolige, a to nije mali motiv. Imaće jedini i svoje navijače na tribinama... Međutim, Monako može da iznenadi i njih i sljedećeg protivnika, ako se plasira u finale. Ima jake pojedince. Na primjer Džejms može da igra tako da niko nema rješenje za njega. Onda ako se vratim na Grke - Olimpijakos predvodi trener Barcokas, koji možda jedini umije da riješi nemoguće i da spreči iznenađenje... Na kraju sve staje u jednu, dvije utakmice i iako važi mišljenje da ne bi trebalo, na igrače mogu da utiču razni faktori", sve je objasnio Rašić.  

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()