Pravac NBA: Micić tri godine u Oklahoma Sitiju

Ugovor sa Tanderima vrijedan 23,5 miliona dolara

01.07.2023. 19:35
  • Podijeli:
vasilije-micic-foto-una-1.jpg

Srpski košarkaš Vasilije Micić karijeru će nastaviti u NBA ligi, pošto je dogovorio saradnju sa Oklahoma Sitijem.

Kako prenosi ESPN, on je potpisao trogodišnji ugovor sa Tanderima u vrijednosti od 23,5 miliona dolara.

Jedan od najboljih evropski košarkaša poslije pet sezona odlučio je da napusti Efes, sa kojim je dva puta zaredom bio šampion Evrope, a tokom trijumfalnih sezona bio je proglašen za MVP-a.

Micić je bio 52. pik na draftu 2014. godine, a poslije devet godina, konačno će zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Plejmejker sa 29 godina i dobrim pedigreom stiže u SAD, a svojim iskustvom i talentom donijeće dinamične rotacije u ekipi Oklahome.

Gromovi su radili na tome da dovedu Mićića u NBA od kada su preuzeli njegov pik 2020. Kako piše, ESPN, Mićić se dugo smatrao jednim od najboljih evropskih igrača, jer je predvodio turski Efes do titula u Evroligi 2021. i 2022. godine i titule turske lige 2019, 2021. i 2023.

Srbin je prošle sezone u dresu Efesa postizao prosječno 16,5 poena i 4,6 asistencija i proglašen je za MVP turskog finala plej-ofa.

Tander je preuzeo Vasina prava od Filadelfije u decembru 2020. godine, kada je Deni Grin otišao u drugom pravcu.

Tokom karijere, Micić je branio boje Mege, Bajerna, Crvene zvezde, Tofaša, Žalgirisa i Efesa.

Micić će tako pojačati srpsku koloniju u NBA ligi, a prije svega u Tanderu, gdje će biti saigrač sa Aleksejem Pokuševskim.

Vasa je peti siguran srpski član u NBA ligi, pored Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića i Nikole Jovića, dok još uvijek nije poznato kakav rasplet čeka Bobana Marjanovića, kom je istekao ugovor sa Hjustonom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()