Partija za historiju: Jokić maestralnom igrom uništio Wizardse

Dvije asistencije falile za novi triple-double

15.12.2022. 07:14
  • Podijeli:
nikola_jokic - reuters-639aba3cc74c3.webp Foto: Reuters

Denver Nuggetsi rutinski su pobijedili na domaćem parketu protiv Washington Wizardsa, a na kraju je bilo čak 141:128.

Apsolutni junak ekipe iz Colorada bio je Nikola Jokić koji je postigao 43 poena.

Pored toga, aktuelni MVP je uhvatio 14 skokova i dodao osam asistencija, a na sve to imao i pet ukradenih lopti. Jokić je iz igre šutirao fenomenalnih 17/20.

Bones Hailland pratio ga je sa 23 poena, dok je Eron Gordon dodao jedan manje. Ispod očekivanja odigrao je Jamall Murray koji je postigao samo pet poena.

Sa druge strane, Kyle Kuzma nastavlja da briljira, a predvodio svoj tim sa 24 poena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()