Osveta se servira hladna: Orlovi bi da vrate dug Azurima

Srbija igra sjajno, poletno, efikasno, ne zna za poraz i u bitku sa velikim dužnikom Italijom ulazi kao favorit

11.09.2022. 13:19
  • Podijeli:
Orlovi Srbija_FIBA.jpg Foto: FIBA

Košarkaši Srbije u današnjem  okršaju sa Italijom (18 časova) jure četvrtfinale Evrobasketa, ali i osvetu za bolan poraz prošlog ljeta.

Bila je to kvalifikaciona utakmica za Olimpijske igre. Orlovi su bili favoriti, duel se igrao u Beogradu, sve je bilo spremno za feštu.

A onda su se pojavili Azuri i u velikom stilu "oduvali"  domaćina, ostavivši ga bez vize za Tokio.

U "zemlji košarke" zavladao je muk od bolnog šamara. Nedugo potom uslijedili su rezovi. Čuveni Svetislav Pešić preuzeo je kormilo, većina igrača sa tog susreta nije sada u timu.

Kari je, dakle, napravio reset. Nije sve išlo glatko, pogotovo na startu kvalifikacija za Mundobasket. Međutim, kada su u jato Orlova sletjeli najjači aduti, napredak je bio ogroman. Nikola Jokić i društvo su baš preko Italijana i Nijemaca osvojili Superkup u Hamburgu.

Potom su uzeli mjeru Grcima i Turcima, da bi na ovoj smotri  održali čas košarke Holanđanima, Česima, Fincima, Izraelcima i Poljacima.

Srbija igra sjajno, poletno, efikasno, ne zna za poraz i u bitku ulazi kao favorit. Euforija dostiže vrhunac, međutim, Pešić po svaku cijenu želi da ju ugasi.

"Vi mediji morate da se smirite. Ne širite lažne optimizme jer se radi o jednoj izvanrednoj ekipi kakva je Italija. Ovo prvenstvo Evrope je pokazalo da je sve moguće. Bez obzira na to, mislim da smo u ovom trenutku bolji od njih, ali to moramo da pokažemo na terenu. Ovo nije plej-of serija, već se sve rješava u jednoj utakmici. Smijali ste se kada smo izgubili od Belgije koja je sada pobijedila Španiju", oprezan je trenerski vuk koji je sa tadašnjim Plavima pokorio Evropu i svijet 2001. i 2022. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()