Objavljene prve fotografije Alekseja Šveda nakon stravičnog premlaćivanja

Navodno su ga htjeli i "dokrajčiti", ali osoblje restorana doskočilo mu je u pomoć

04.05.2023. 21:56
  • Podijeli:
Aleksej_Sved_bolnica_foto_Instagram-6453bb12c20cc.webp Foto: Instagram/cskabasket

Ruski košarkaš Alekseaja Šved (34) prije dva dana je u Moskvi brutalno pretučen od strane nekoliko huligana, a zbog zadobijenih povreda je završio u lokalnoj bolnici gdje su ga posjetili čelnici njegovog kluba CSKA.

Napad se dogodio dok je slavni košarkaš izlazio iz jednog restorana u Moskvi, a izvelo ga je nekoliko huligana koji su uhapšeni.

Do sukoba je došlo u hodniku restorana, a nakon što je Šved s petoricom muškaraca ušao u verbalni sukob, sve je preraslo u haos. 

Košarkaš CSKA je dobio udarac u glavu od kojeg je pao i glavom udario u ivičnjak te je nakon toga obilno krvario iz glave i uha.

Navodno su ga htjeli i "dokrajčiti", ali osoblje restorana doskočilo mu je u pomoć.

Košarkaš nije bio u alkoholiziranom stanju, a sve je navodno rezultiralo povredama opasnim po život. Rusi pišu da ima prijelom temporalne kosti, prijelom baze lobanje i amneziju.

Ipak, sjajni košarkaš je van životne opasnosti, a iz CSKA su mu poželjeli što brži oporavak uz zajedničku fotografiju iz bolnice koju su podijelili.

Šved će u decembru ove godine napuniti 35 godina, a tokom karijere je bio je šampion Eurolige sa CSKA (2008.), član idealne petorke Evropskog prvenstva (2017.), MVP Eurokupa (2017.) i najbolji asistent Eurolige (2021.).

S pravom je godinama nosio epitet jednog od najboljih košarkaša Starog kontinenta.

Svojevremeno se oprobao i u NBA ligi gdje je također uspješno nosio dresove Minnesote, Philadelphie, Houstona i New Yorka.

Nakon epizode u NBA šest sezona je proveo u ruskom Himkiju iz kojeg se 2021. vratio u moskovski CSKA, gdje je i ponikao kao igrač.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()