Nuggetsi trojkom u posljednjoj sekundi slavili protiv Blazersa, Jokić i Nurkić odlični

Dobra igra centara u obje ekipe

09.12.2022. 07:21
  • Podijeli:
jamal_murray - reuters-6392d2668ce22.webp Foto: Reuters

Košarkaši Denvera prekinuli su niz od tri poraza pobjedom u Moda Centru u Portlandu protiv domaći Blazersa, a na kraju je u infarktnoj završnici ključni igrač bio Jamal Murray.

Bilo je 121:120 za Nuggetse, koji su stigli do 15 trijumfa u sezoni.

Gore navedeni Murray je odlučio pobjednika trojkom 0,9 sekundi prije kraja utakmice, što se ispostavilo ipak kao preveliki zalogaj za Blazerse.

Jokić je bio najefikasniji u gostujućem timu s 33 poena, deset skokova i devet asistencija, dok je Murray dodao 21 poen.

Kod Blazersa najefikasniji je bio oporavljeni Lillard koji je ubacio čak 40 poena i imao 12 asistencija. Bh. centar Jusuf Nurkić je dodao 21 poen, te imao još devet skokova i dvije asistencije.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()