Nedović za UNU o reprezentaciji i Zvezdi, a posebnu poruku ima i za Bogdanovića

Poželio sam se igranja sa ovim momcima, Beograda i porodice, kaže reprezentativac Srbije

03.08.2022. 21:05
  • Podijeli:
nemanja-nedovic-foto-tanjug.jpg

Godina 2022. i njeno ljeto, vrijeme je koje će Nemanja Nedović (30) pamtiti cijeli život. Srpskog košarkaša je, u dva mjeseca, "zadesila" promjena kluba, ljetni odmor sa društvom, proslava vjenčanja sa Minom Milutinović uz porodicu i prijatelje u Beogradu, a odmah zatim i karantin sa reprezentacijom i pripreme pred posljednju fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. i nastup na Evrobasketu.

Nedovića dugo nije bio u nacionalnom timu Srbije. Uvijek je bio voljan da da svoj doprinos, a čini se da mu je mjesto, skoro svako ljeto, izmaklo u zadnji čas.

Nemali broj puta taj preokret mu je mijenjao planove, jednom čak odgodio i svadbu, ali kako i sam kaže: "Idemo dalje".

"Iz raznih razloga me nije bilo, uglavnom zbog povreda, nisam bio u reperezentaciji od 2016. godine. Vjenčanje sam zbog obaveza prema A timu pomjerio 2019. i nisam bio pozvan... A onda sam počeo da se navikavam na slobodno ljeto. To i nije bilo tako loše jer su sezone postajale sve duže, napornije, pa je odmor prijao tijelu pred novu klupsku sezonu", rekao je Nedović u razgorovu za UNU. 

Eksplozivni bek ne krije da se poželio igranja u nacionalnom timu:

"Konačno se namjestilo da sam zdrav, da sam se poželio igranja za svoju zemlju i druženja sa ovim momcima, da selektor računa na mene... Tu sam sad i borim se“.

Pred Srbijom je, ovo ljeto, lijepa šansa da stigne na puteve nove slave.

"Na nama je da se spremimo i da je iskoristimo. U ovom trenutku svima nam je prvo fokus na kvalifikacijama za SP, a potom na EP. Nažalost smo došli u situaciju da se u finišu kvalifikacija borimo za mjesto na takmičenju, ali nismo imali sve igrače na raspolaganju iz raznoraznih razloga. Momcima koji su igrali nakon napornih sezona mora da se čestita na odazivu i igranju, a ne da se na njih poslije poraza baca drvlje i kamenje", objasnio je Nedović.

Kako je rekao, na njemu i saigračima je da u nastavku kvalifikacija pobijede Tursku i Grčku:

"S godinama sam prestao da gledam na ime protivnika. Kad imamo u timu gospodina oko koga su se okupili svi novinari, Nikolu Jokića, šanse su nam dobre. Moramo da ga iskoristimo i čuvamo na najpozitivniji mogući način“.

Iskustvo je stečeno, ali Bogdanović fali

Ono što se, kroz priču, primjećuje jeste da je Nedović, za prethodnih šest ljeta koliko se nismo sreli na pripremama, sazrio, odrastao i stekao iskustvo. Vjerovali ili ne, došlo je vreme da je Nemanja u ovom timu Srbije jedan od iskusnijih, starijih igrača.

"Da, da, puštam muziku u svlačionici i teretani i niko ništa ne sme da mi kaže“, otkrio je Nedović hijerarhiju u ekipi. 

A na pitanje da li mu u ulozi DJ fali drugar i saigrač Bogdan Bogdanović odgovara:

"Uglavnom sam ja zadužen za muziku, ali Boca fali za sve“.

U Zvezdu stigao u roku od dva dana

Nedović, van terena, voli da ugađa sebi i uživa u lijepim stvarima. Nije nametljiv, bira društvo, zabavlja se sa prijateljima, uživa u vremenu sa suprugom Minom, strastven je navijač Juventusa, muzika mu podiže energiju, a automobili adrenalin...

Strast, energija i adrenalin će mu od ove sezone biti povišeni i na terenu, svaki put kada zaigra pred navijačima svoje voljene Crvene zvezde.

"Uh, biće zabavno“, dodao je Nemanja uz osmijeh.

Potom je objasnio kako je došlo do transfera:

"Sve se nekako brzo desilo. Nisam planirao da se vraćam i bio sam pod ugovorom. Međutim, pojavila se Zvezda sa veoma konkretnom ponudom i spremnošću da Panatinaikosu plati obeštećenje. PAO nije odreagovao kako sam ja mislio da bi trebalo, poslije čega mi je odluka bila još lakša da prelomim i odem".

Za kraj je naglasio:

"Poželio sam se porodice, želim da joj se posvetim i sve je ovo došlo u pravi čas. I evo me poslije deset godina ponovo u svom voljenom klubu i u Beogradu“.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()