Nedović uvjeren: Napadamo top deset Evrolige

Panatinaikos je slavio 82:65 u meču koji je označio kraj prve polovine ligaškog dijela Evrolige. Šampion Srbije poslije 17 kola ima šest pobjeda i 11 poraza, dok je skor "Zelenih" 10-7

29.12.2023. 17:13
  • Podijeli:
Nemanja Nedović i Branko Lazić-6527d5934427f.webp Foto: Profimedia

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović rekao je za "Sport Klub" poslije poraza od Panatinaikosa da Atinjani nisu toliko bolji od crveno-bijelih, već da su očigledno u boljem trenutku.

Panatinaikos je slavio 82:65 u meču koji je označio kraj prve polovine ligaškog dijela Evrolige. Šampion Srbije poslije 17 kola ima šest pobjeda i 11 poraza, dok je skor "Zelenih" 10-7.

"Gorak mi je ukus posle ove utakmice, pre svega što mislim da u prvom poluvremenu nismo bili loši, nismo radili zadatke koje je trebao u napadu, ali smo odbranom uspeli da ih poremetimo, nisu imali njihov prepoznatljivi ritam u napadu. U trećoj četvrtini kada smo bili na pet-šest razlike, kada je trebalo da prelomimo meč u svoju korist ili makar da ostanemo na tom zaostatku, napravili smo negativnu seriju, ušli smo u kontraritam, pa je bilo teško izvući se u ovakvoj atmosferi. Ostaje žal, ali nema kukanja, već za par dana imamo novu utakmicu", rekao je Nedović.

Na pitanje da li je rezultat na kraju bio realan, s obzirom na to da je Panatinaikos jedna od najmoćnijih ekipa u Evropi, Nedović je konkretno odgovorio.

"Iskreno mislim da nije jer smo do tog momenta kada su oni napravili seriju, koju smo im mi dozvolili neiskorišćenim napadima i propustima u odbrani, bili tu. Nije lako igrati u ovakvoj atmosferi, ne mislim da su oni mnogo bolji od nas, ali su očigledno u boljem trenutku. Sa ovakvom podrškom samopouzdanje raste, tako da su zasluženo pobedili".

Zvezda je na početku sezone imala velike ambicije, dovela je brojna pojačanja, ali na parketu nije sve izgledalo kako treba, posebno u Evroligi. Došlo je do određenih promjena, kako na klupi, tako i što se tiče sastava, a Nedović je jasan po pitanju toga kako ocjenjuje skor 6-11.

"To je loše, niko nije zadovoljan, ni mi, ni trener, ni klub. Ali, opet ponavljam, završili smo prvi krug, sada ako možemo da se resetujemo, da u drugi uđemo na bolji način i da pokušamo. Možda nam nije prijalo to breme koje smo prepisali sebi, koje nam je prepisala i javnost očekivanjima, naravno, sa razlogom. Možda sada, kada niko ne računa na nas, iznenadimo i napravimo neki bolji rezultat", naglasio je Nedović.

Što se tiče borbe za plasman u plej-of Evrolige, iskusni košarkaš naglašava da niko u redovima crveno-bijelih ne odustaje od toga.

"Cilj nam je Top10. I dalje postoji nada, ne odustajemo, bilo bi glupo da 28. decembra odustanemo od toga. Ali, kada bismo mogli svi malo da se opustimo, evo videli smo sada da promašujemo otvorene šuteve, to su šutevi sa treninga. To je neka individualna priprema, moraš da budeš spreman u svakom trenutku kada dobiješ šansu. Retko kad se ukazuje šansa da imaš tako otvorene šuteve, posebno na utakmicama kao što je ova, tvrdim", naglasio je Nedović.

Naredna utakmica košarkaše Crvene zvezde u Evroligi čeka u utorak, kada gostuju Fenerbahčeu, a dva dana kasnije dočekuju Partizan. Prije toga, u subotu, crveno-bijeli zatvaraju 2023. godinu duelom sa Igokeom u Aba ligi, od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()