NBA: Jusuf Nurkić na pragu double-double učinka, Garza dobio nove minute

Bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić proveo je na parketu malo više od 25 minuta

14.02.2024. 09:05
  • Podijeli:
nurkic durent booker reuters-65bbab567991b.webp Foto: Reuters

Phoenix Sunsi pobijedili su Sacramento Kingse 130:125 i tako stigli do 32. pobjede u sezoni NBA lige.

Bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić proveo je na parketu malo više od 25 minuta. Za to vrijeme Bosnian Beast ostvario je učinak od 9 poena, 9 skokova, te po dvije asistencije, blokadei ukradene lopte.

Kevin Durant bio je najraspoloženiji kod tima iz Arizne, ubacivši 28 poena uz 11 skokova. Pratili su ga Booker sa 25 i Gordon sa dva manje.

Nestvarni Domantas Sabonis ove sezone igra fenomenalno. Litvanac je zabilježio novi triple-double. Ubacio je 35 poena, uhvatio 18 skokova i podijelio 12 asistencija, ali to nije bilo dovoljno Sacramentu za trijumf u Footprint centru. Više od njega imao je DeAron Fox – 40.

Leborn James predvodio je LA Lakerse (25 poena i 8 asistencija), u pobjedi nad Detroit Pistonsima 125:111.

Luka Garza dobio je nove minute u pobjedi Minnesota TImberwolvesa kod Portland Trail Blazersa. Bh. reprezentativac odigrao je tri i po minute, te ubacio 5 poena i zabilježio jedan skok. A Edwards je bio lider tima i stigao do 41 koša.

Miam Heat iznenadio je Milwaukee Buckse. Nikola Jović odigrao je sjajnu utakmicu. Reprezentativac Srbije ubacio je 24 poena, imao 7 skokova i 3 asistencija u slavlju Heata 97:123. Giannis Antetokounmpo bio je blizu s druge strane triple-doubla (23 poena, 11 skokova i 8 asistencija).

U ostalim mečevima: Orlando 113:127 Oklahoma City Thunder i Brooklyn Nets 110:118 Boston Celtics.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()