Najbolja ekipa NBA lige pred ispadanjem iz play-offa

Peti susreti u ovim serijama igraju se u Milwaukeeju i Los Angelesu

25.04.2023. 09:32
  • Podijeli:
milwaukee-bucks-reuters.jpg

Milwaukee Bucksi, ekipa koja je ove sezone bila najbolja u NBA ligi s omjerom od 58 pobjeda i 24 poraza, je pred ispadanjem već u prvom krugu play-offa.

Milwaukee je sinoć izgubio u gostima kod Miamija rezultatom 119:114 i sada gubi rezultatom 3-1 u seriji, te mu trebaju tri pobjede uzastopno za plasman u drugi krug.

Giannis Antetokounmpo je propustio drugi i treći duel zbog bolova u leđima, a sinoć se vratio na parket i ostvario učinak od 26 poena i 13 skokova, no na drugoj strani je Jimmy Butler odigrao utakmicu karijere i ubacio je 56 poena, što je novi rekord Miamija.

Za razliku od Milwaukeeja, Los Angeles Lakersi, koji su se jedva plasirali u play-in, a potom u play-off, su nadomak prolaska u drugi krug i to u duelima protiv drugoplasirane ekipe Zapada, Memphis Grizzliesa.

Lakersi su slavili rezultatom 117:111 nakon produžetka i poveli sa 3-1 u seriji.

LeBron James je odigrao maestralno i susret završio sa 22 poena i nestvarnih 22 skoka, te 7 asistencija. Na drugoj strani Desmond Bane je ubacio 36 poena uz 7 skokova.

Peti susreti u ovim serijama igraju se u Milwaukeeju i Los Angelesu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()