Nada još tinja: Zvezda u velikom stilu skinula skalp šampionu

Srpski i jadranski prvaci u velikom stilu uzeli su mjeru evropskom šampionu Anadolu Efesu, te time prekinuli seriju loših rezultata

08.03.2023. 22:24
  • Podijeli:
Zvezda Efes_KKCZ-6408eedddd4b9.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde produžili su nadu u plasman u plej-of Evrolige.

Srpski i jadranski prvaci u velikom stilu uzeli su mjeru evropskom šampionu Anadolu Efesu, te time prekinuli seriju loših rezultata.

Nakon 40 minuta intentivne košarke semafor je pokazivao 94:75 (20:25, 29:20, 19:22, 26:8).

Domaćin nije dobro počeo duel. Prije svega, na defanzivnom planu mnogo toga nije štimalo.

Rezultat toga je i 25 primljenih koševa do prvog predaha.

Uslijedio je period značajno bolje igre i promjena na semaforu bila je instantna. Napad je proradio, odbrana dovedena u red pa je četa Duška Ivanovića "minus pet" pretvorila u "plus četiri" na velikom odmoru.

Efekat "Pionira" došao je do izražaja u trećem kvartalu. Publika je osjetila momentum i pogurala svoje ljubimce do maksimalnih "plus deset" (55:45).

No, Efes ne bi bio šampion Evrope kada ne bi uzvratio. Iako je bio lišen usluga Vasilija Micića i Šejna Larkina, turski sastav je smogao snage da se ekspresno vrati u duel, pa čak i da povede 67:66.

A onda su tribine dale još jedan zamah Zvezdi. Pjesma, huk i aplauzi Delija pogurali su Beograđane.

Uslijedila je sjajna igra na obje strane parketa, prednost je ekspresno postala dvocifrena, domaćin je igrao sa ogromnom dozom samopouzdanja, nakon čega pitanje pobjednika nije dolazilo u pitanje.

Zvezda sada ima učinak 12-15. Prvi tim iznad crte je Makabi sa 14-13. Do kraja je još sedam "finala". Prvo od njih u petak protiv Panatinaikosa.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()