Musa sjajan u novoj pobjedi Reala u španskom prvenstvu

"Zmaj" bio najefikasniji protiv Granade

05.11.2023. 14:22
  • Podijeli:
Džanan Musa_BC Real-6467d1a974439.webp Foto: BC Real Madrid

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Džanan Musa je bio sjajan u novoj pobjedi Reala u španskom prvenstvu.

Real Madrid je slavio u gostima kod Granade rezultatom 83:76, a Musa je susret završio sa 15 poena i 4 asistencije.

Real Madrid je odlično otvorio susret i nakon prve četvrtine je imao prednost rezultatom 25:13 zahvaljujući ponajviše Fabienu Causeuru i Musi. U prvoj dionici igre Francuz je ubacio četiri trojke za 12 poena, dok je Musa dodao 6.

Domaćin je bolje odigrao dugu četvrtinu, te je prednost Reala na poluvremenu iznosila samo plus šest (40:34).

Granada je odlično odigrala treću četvrtinu, te se u posljednjih deset minuta ušlo s prednošću domaćina rezultatom 65:62.

Ipak, Real je pokazao klasu u posljednjoj četvrtini i zasluženo je upisao osmu pobjedu iz isto toliko susreta u Endesa ligi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()