Mitrović nema dilemu: Odbrana donijela veliku pobjedu

"Zadržati Baskoniju, koja je vrhunski napadački tim, na 63 poena, je prilično dobar posao"

23.03.2023. 21:21
  • Podijeli:
Luka Mitrović Zvezda_Profimedia-641cb1acd267b.webp Foto: Profimedia

Košarkaš Crvene zvezde Luka MItrović kao ključ velike pobjede nad Baskonijom je istakao odbranu.

Srpski i jadranski prvaci su u utakmici 30. kola Evrolige slavili sa 74:63 i zadržali teoretske šanse za plasman u plej-of.

No, ovakav epilog se nije dao naslutiti sredinom drugog kvartala, u kojem su gosti "bježali" 11 koraka.

Bio je to signal za Crveno-bijele da ubace u brzinu više. Granitnom odbranom su preokrenuli stvari na parketu "Pionira" i više se nisu osvrtali.

"Odbrana je presudila, posebno naše bekovske linije koja je pokazala veliko požrtvovanje. Čim smo pojačali defanzivu, igrali smo mnogo bolje. Zadržati Baskoniju, koja je vrhunski napadački tim, na 63 poena, je prilično dobar posao", ocijenio je MItrović.

Očekivalo se da Markus Hauard bude udarna igla gostiju. Međutim, limitiran je na svega tri poena.

"Da, on je jedan od najboljih šutera ne samo Baskonije, nego Evrolige. Naš fokus jeste bio na njemu, ali morali smo da zaustavimo i druge igrače", zaključio je Mitrović, čiji tim u narednoj rundi elite dočekuje Valensiju 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()