Ludi meč u Manili: Autsajder propustio veliku šansu

Riječ je o utakmici prvog kola grupe B Mundobasketa u kojoj će od 14 sati koplja ukrstiti Srbija i Kina

26.08.2023. 12:40
  • Podijeli:
Portoriko Južni Sudan Mundobasket_FIBA-64e9d30d127f4.webp Foto: FIBA

Košarkaši Portorika porazili su Južni Sudan nakon preokreta i produžetka rezultatom 101:96.

Riječ je o utakmici prvog kola grupe B Mundobasketa u kojoj će od 14 sati, takođe u Manili, koplja ukrstiti Srbija i Kina.

I te kako imaju za čim da žale afrički košarkaši, budući da su imali vođstvo tokom najvećeg dijela utakmice. Selekcija koju vodi Rojal Ajvi iznenadila je kombinacijom brze i fizički zahtjevne košarke, a timom je dirigovao plejmejker Čikago Bulsa Karlik Džons.

Posebno je bila impresivna prva četvrtina, u kojoj se na prvi faul čekalo do pred sam kraj perioda.

Ipak, poslije nekolicine loših rješenja u napadu Portoriko je uspio da se vrati i da povede u samom finišu. Iz kontre je zakucao Ismael Romero, a potom je dva slobodna bacanja za 81:78 realizovao organizator igre Tremont Voters.

Na drugom kraju parketa trojku je sjajno pogodio pomenuti Džons, a sa druge strane loš šut je promašio upravo Voters. Međutim, poslije gledanja snimka dosuđen je faul Dutu Đoku, pa je Romero imao dva penala na 0,3 sekundi do kraja.

Za pobjedu je karipskoj selekciji bilo potrebno jedno bacanje, ali je Romero, očigledno pod uticajem treme, promašio oba. Tada je bilo jasno da će se igrati produžetak.

Nažalost navijača Južnog Sudana, afrička selekcija ostala je bez "goriva" u dodatnih pet minuta. Lako su Portorikanci stigli do nedostižnog vođstva i upisali prvu pobjedu na Svjetskom kupu.

U drugoj utakmici jutarnjeg programa Gruzija je lako izašla na kraj sa Zelčenortskim ostrvima, bilo je 85:60.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()