Lakersi umirovili dres Paua Gasola, postavili ga odmah uz Kobeov

Najveća moguća čast za košarkaša iz Španije

08.03.2023. 08:40
  • Podijeli:
paul gasol - reuters usa today network-64083b471d928.webp Foto: Reuters

Lakersi su na poluvremenu sinoćnje utakmice protiv Memphis Grizzliesa na svečanoj ceremoniji umirovili dres Paua Gasola. Njegov broj 16 postavljen je tačno uz dres s brojem 24 Kobea Bryanta, s kojim je osvojio naslove NBA prvaka 2009. i 2010. te je tako ispunjeno proročanstvo poginule legende.

Španjca je videoporukom predstavila Vanessa Bryant, Kobeova udovica, s čijom su porodicom Gasolovi postali i ostali veliki prijatelji. Željela je da čuje snimak na kojoj Kobe prognozira da će Gasol nakon završetka karijere dobiti ovu počast i postati 12. igrač kojem je najslavnija NBA franšiza umirovila dres.

Bryant nije doživio da mu se najdraži saigrač pridruži pod svodom Staples Centra, koji se trenutno zove Crypto.com Arena, a Gasol mu je poručio: "Tako mi nedostaje, kao i mnogima. Volim ga i želio bih da je ovdje s Gigi, mislim da bi bio ponosan", odgovorio je Gasol, koji nije propustio izlistati sve Kobeove zasluge u svojoj karijeri.

"Definitivno me inspirisao i pokazao mi što trebam raditi da bih bio najbolji igrač koji mogu biti - radnu etiku, posvećenost, mentalni sklop - i izazivao me da budem bolji. A ja sam to prihvatio i išao daleko koliko je on želio.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()