Lakersi krenuli po jednog od najboljih strijelaca lige, Jezeraši žele formirati novu "veliku trojku"

Hoće novo pojačanje

30.05.2024. 18:11
  • Podijeli:
Kevin Durant_Tanjug AP-64005e81a28bc.webp Foto: Tanjug/AP

Los Angeles Lakersi traže način na koji bi poboljšali svoj tim ovog ljeta, a jedno od imena koje žele dovesti je Kevin Durant.

Jedan od najboljih NBA igrača lige bi mogao veoma lako napustiti redove Sunsa koji su poraženi u prvom kolu doigravanja od Minnesote sa ubjedljivih 4:0.

Durant ima ugovor sa Sunsima još dvije godine, a vrijedan je 51,1 miliona dolara za sljedeću i 54,7 miliona dolara za sezonu 2025/2026 što će ga učiniti drugim najplaćenijim igračem u NBA ligi.

Navodno će Sunsi prihvatiti njegov odlazak u Lakerse samo ako Jezeraši u suprotnom pravcu pošalju Anthonyja Davisa.

Lakersi nisu voljni da prihvate ovakav prijedlog Sunsa pa bi se trebalo pronaći novo rješenje za ovaj mogući trejd.

Prema pisanju medija u SAD-u, Jezeraši su spremni ponuditi D'Angela Russella, Maxa Christieja, Taureana Princea te Ruija Hachimuru kao i dva buduća picka u zamjenu za jednog od najboljih košarkaša lige.

Inače, Durant je u NBA karijeri igrao za Oklahomu, Golden State, Brooklyn te Phoenix gdje je stigao u ljeto 2023. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()