Košarkaši Partizana razbili Zadrane

Pitanje pobjednika ni jedan trenutak nije bilo upitno

02.01.2023. 20:14
  • Podijeli:
Tan2023-01-0219471846_5-63b328b691bb1.webp Foto: Tanjug

Košarkaši Partizana doslovno su "pomeli" ekipu Zadra u 13. kolu ABA lige, te u konačnici slavili rezultatom 114:77.

Crno-bijeli su tako zadržali maksimalan rezultat na domaćem parketu, jer su dobili svih šest dosadašnjih mečeva. U gostima imaju pet pobjeda i dva poraza, od Crvene zvezde i Cedevite Olimpije.

Ovo je bila najubjedljivija pobjeda Partizana ove sezone u ABA ligi. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Tristan Vukčević sa 25 poena i devet skokova. Aleksa Avramović je postigao 16 poena. Balša Koprivica se uspješno vratio na teren poslije višemjesečne pauze zbog povrede. On je postigao 14 poena i imao je sedam skokova. Alen Smailagić i Joanis Papapetru su ubacili po 13 poena.

Kod gostiju, najbolji je Luka Božić sa 19 poena i 10 skokova, dok je Antonio Jordano dodao 13 poena.

"Crno-bijeli" poslije ovog trijumfa imaju skor od 11 pobjeda i dva poraza u ABA ligi. Zadar se nalazi u sredini tabele sa sedam trijumfa i šest poraza.

Partizan će u narednom kolu na svom terenu dočekati Cibonu, dok će Zadar gostovati u Podgorici ekipi Studentskog centra.

Partizan je dobro ušao u meč, a prvu četvrtinu je dobio rezultatom 34:25. Početkom druge četvrtine povrijedio se kapiten domaćeg tima Partizana Kevin Panter, koji je morao da izađe iz igre. Koprivica je sredinom druge četvrtine dobio ovacije sa tribina pošto se vratio na teren poslije višemječne pauze zbog povrede. Prednost "crno-bijelih" rasla je iz minuta u minut u nastavku meča, a u domaćem timu briljirao je Vukčević. Partizan je prvo poluvrijeme dobio rezultatom 63:49.

Košarkaši Partizana su nastavili sa odličnom igrom i u drugom poluvremenu, a na kraju su došli do ubjedljive pobjede od 114:77.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()