Korak od sedam milja: Partizan sa Bosfora plovi ka plej-of luci

Efes bio u igri do 72:71. A onda se Žocova četa razgoropadila. Kreirala je pomalo nestvarnu seriju 16:0, povela 87:72 i više se nije osvrtala

16.03.2023. 20:23
  • Podijeli:
Aleksa Avramović Partizan_KKP-641367fededd0.webp Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana napravili su korak od sedam milja i pobjedom nad šampionskim Efesom na Bosforu zaplovili ka evroligaškoj plej-of luci.

Crno-bijeli sa slavili sa 97:84 (11:23, 28:14, 24:27, 34:20), stigli do 16. trijumfa, te direktnog rivala ostavili dva koraka iza sebe, uz bolji međusobni skor.

Nije sve, pak, "mirisalo" na brejk u Istanbulu, s obzirom na to da je dvostruki uzastopni prvak Evrope "jako" počeo meč i do prvog predaha stekao solidnih 12 koševa prednosti.

Četa Željka Obradovića na vrijeme se razbudila. U drugom kvartalu je dovela u red odbranu, počela da "cijepa" mrežicu na drugom kraju parketa te je na veliki ormor otišla sa "plus dva".

U trećem periodu smo gledali rezultatsku klackalicu. Gost je brzo stekao sedam poena prednosti, domaćin se ekspresno vratio i da ulaska u odlučujuću četvrtinu izgradio minimalan kapital.

Efes je bio u igri do rezultata 72:71. A onda se Žocova četa razgoropadila. Kreirala je pomalo nestvarnu seriju 16:0, povela 87:72 i više se nije osvrtala.

Parni valjak je tako napravio još jedan veliki korak ka plej-ofu, ali i sjajnu uvertiru pred tri derbija koja slijede protiv Olimpijakosa, Barselone i Reala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()