Jokićeva utakmica života: Pogledajte kako se igrao sa zvijezdama Lakersa

Simultanka prve zvijezde Denvera

17.05.2023. 10:13
  • Podijeli:
jokic nikola reuters-64648bed76131.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Nikola Jokić odigrao je možda partiju života za pobjedu Denver Nuggetsa protiv LA Lakersa 131:126 u prvoj utakmici finala Zapada.

Postigao je 34 koša uz šut iz igre 12/17 ili 70.6 posto, zatim 21 skokom te 14 asistencija. Tako je postao jedini igrač u historiji NBA lige koji je na utakmici doigravanja ostvario 30/20/10 uz postotak šuta od 70 posto.

Ujedno je postao i jedini igrač s više od jedne utakmice play-offa s učinkom 30/20/10. No Jokić je od početka obračuna za veliko finale s LeBronom i Davisom ostvarivao historijske poduhvate, rušio rekorde i postavljao ih.

Prvo poluvrijeme Jokić je okončao s 19 poena, 16 skokova i 7 asistencija. Time je postao prvi igrač u historiji NBA lige koji je na poluvremenu utakmice doigravanja imao 15/15/5 u najvažnijim kategorijama. Do tog učinka došao je i maestralnom akcijom protiv najboljeg igrača Lakersa. Primio je loptu na desnoj strani, varkom okrenuo Davisa te zakucao u lice asu Lakersa za ludnicu na tribinama u Denveru.

Na kraju treće četvrtine Lakersi su serijom prepolovili zaostatak za domaćinima na minus 11, ali Jokić je spasio da ne ostvare i čudesni preokret. Uzeo je loptu, krenuo u napad i opet preko Davisa pogodio, ali sada nemoguću tricu uz zvuk sirene.

Na samom kraju Lakersi su se približili Denveru na samo tri koša. No Jokić je onda fauliran i ubacio je dva slobodna bacanja. Zatim je 20 sekundi prije kraja sjajno ukrao loptu Jamesu i tako odbio zadnji napad Lakersa, koji su ga onda faulirali.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()