Jokić ponovo predvodio: Denver slavi, Minesota pala

Na tri minuta do kraja bilo je 102;92 za domaće košarkaše, pa je pobjeda bila sve izsvjesnija.

11.04.2024. 07:40
  • Podijeli:
Nikola Jokic-66162d02e7f6b.webp Foto: AP Photo/Rick Bowmer/Tanjug

Košarkaši Denver Nagetsa dočekali su Minesotu u derbiju Zapada. Poslije izjednačenog meča i mnogo preokreta, u posljednjoj četvrtini se Denver bolje snašao i slavio 114:106, uz novu odličnu partiju srpskog internacionalca Nikole Jokića.

Nikola Jokić i ovoga puta je predvodio svoj tim, a meč je završio sa ubačenim 4 poenom, 11 skokova i 7 asistencija.

Prije ovog duela, oba tima imala su identičan učinak od 55 pobjeda i 24 poraza, pa je duel u Bal Areni značio i borbu za prvo mjesto na kraju regularnog dijela lige. Koliko su izjednačena bila dva tima vidi se i po posljednih pet mečeva koje su odigrali identično, poslije dvije pobjede upisali su poraz, a onda vezali dva trijumfa. Sve ovo obećavalo je odličan i izjednačen meč, baš kakav je i viđen, naročito tokom prve tri četvrtine.

Od starta meča Minesota je bila ta koja je vodila glavnu riječ na terenu. Tako, poslije prvog dijela igre, gosti su vodili 52:49.

Mučili su se košarkaši Denvera. Ipak, malo po malo tokom treće dionice uspjeli su da zaustave nalet rivala i uspostave kontrolu nad utkamicom. Malo po malo stizali su prednost rivala, a onda je Redži Džekson pogodio za izjednačenje, 80:80.

Potom, Nagetsi su uspjeli da se odbrane, a Jokić dobija bacanja, a potom i postiže poene iz reketa kojima donosi vođstvo svom timu. 83:80.

U istom ritmu nastavljena je i posljednja četvrtina. Samo, igralo se mnogo tvrđe, sa dosta prekida, faulova i tajm-auta. Ipak, na smaom početku, Denver dolazi do novih poena i "velikih" +4, za 88:84 na osam minuta do kraja susreta. Sa svakim novinm napadom, Minesota je gubila ritam, a Denver to koristi i dolazi do najveće prednosti na meču od+8, 95:87.

Do kraja,  Minesota je nastojala da prati ritam razigranih Nagetsa. Ali, na tri minuta do kraja bilo je 102;92 za domaće košarkaše, pa je pobjeda bila sve izsvjesnija.

Rezultati

Klivlend - Memfis 110 - 98

Atlanta - Šarlot 114 - 115

Bruklin - Toronto 106 - 102

Majami - Dalas 92 - 111

Milvoki - Orlando 117 - 99

Oklahoma Siti - San Antonio 127 - 89

Denver - Minesota

Los Anđeles - Finiks

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()