Jokić nakon poraza: Oni su i pravljeni da nas pobijede

Vulvsi će u finalu Zapada igrati protiv Dalas Maveriksa. U finalu Istoka sastaće se Boston Seltiksi i Indijana Pejsersi.

20.05.2024. 22:20
  • Podijeli:
jokic-664af481387e5.webp Foto: AP Photo/Abbie Parr

Poslije epske borbe u sedam utakmica sa Minesota Timbervulvsima, okončana je vladavina Denver Nagetsa u NBA ligi.

Nagetsi su u seriji sa Vulvsima izgubili čak tri utakmice na svom parketu u Denveru, poniženi i sa 43 razlike u Mineapolisu, a u meču odluke su uspjeli da ispuste čak 20 poena prednosti.

Nije im pomogla ni još jedna impresivna partija MVP-ja sezona Nikole Jokića sa 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija.


Uprkos sjajnoj statistici, Jokić se mučio protiv Vulvsa koji su protiv njega slali čak trojicu sjajnih visokih igrača – godinama jednog od najboljih defanzivaca lige Rudija Gobera, ol-star centra Karl-Entonija Taunsa i Naza Rida.

“Mislim da su pravljeni da nas pobijede. Pogledajte njihov sastav. Imaju praktično dva Ol-stara, verovatno dva člana najboljeg odbrambenog tima sezone. Majk Konli je verovatno najpotcenjeniji igrač lige”, rekao je Jokić.

Jokić je promašio osam od deset šuteva za tri poena u sedmoj utakmici. Imao je podršku samo od Džamala Mareja koji je ubacio 35 poena, ali 24 u prvom poluvremenu uz 4/12 za tri poena.


“Od klupe za rezerve, preko šestog igrača sezone. Oni su jedini tim koji može da radi bukvalno sve. Mogu igrati i sa niskom i sa visokom petorkom”, zaključio je Jokić.

Vulvsi će u finalu Zapada igrati protiv Dalas Maveriksa. U finalu Istoka sastaće se Boston Seltiksi i Indijana Pejsersi.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()