Heroj Srbije: Simanić otkrio da pet dana nije znao za sebe

Na utakmici sa Južnim Sudanom zadobio je koban udarac po njegovo zdravlje, zbog čega je izgubio bubreg

13.09.2023. 09:29
  • Podijeli:
Tan2023-09-1221201001_0 svetislav pešić boriša simanić bogdan bogdanović doček sportista balkon rade prelic-6500c030ea10d.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Srpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić bio je jedan od učesnika Svjetskog prvenstva u Manili.

Nažalost, samo do utakmice sa Južnim Sudanom kada je zadobio koban udarac po njegovo zdravlje, zbog čega je izgubio bubreg.

Od tog momenta, pa sve do posljednjeg dana boravka srpske delegacije na Filipinima, Simanić je proveo u bolnici gdje je dva puta operisan, a bio je i životno ugrožen.

U svojoj jedinoj izjavi od povratka sa Svjetskog prvenstva, Simanić je za Radio Beograda sve obradovao radosnim vijestima o svom trenutnom zdravstvenom stanju.

Boriša Simanić je, poslije prijema kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Andrićevom vencu, rekao da je iz dana u dan njegovo zdravstveno stanje bolje.

"Odlično sam stvarno! U početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku", počeo je Boriša razgovor za Prvi program Radio Beograda.

Simanić je tokom eliminacione faze Mundobasketa bio veliki izvor motivacije izabranicima selektora Svetislava Pešića. Objasnio je kako je izgledala komunikacija sa timom i kada se desio prvi kontakt nakon buđenja iz anestezije.

"Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije", uz osmijeh je rekao krilni centar reprezentacije Srbije.

Na pitanje da li postoje naznake o njegovom eventualnom povratku na parket, optimistično je odgovorio:

"Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg… (duboki uzdah, pa nastavlja)... Očekuju me analize pod fizičkim naporom i onda ćemo sve znati posle toga", zaključio je Simanić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()