Francusko čudo "uništilo" Nurkićeve Sunse

Nurkić je igrao 18:30 minuta, ubacivši sedam poena, uz tri skoka i dvije asistencije

03.11.2023. 10:50
  • Podijeli:
Wembanyama - reuters usa today sports-6539f89c18997.webp Foto: Reuters

San Antonio Spursi ponovo su slavili gostujuću pobjedu protiv Phoenix Sunsa rezultatom 132:121, a briljirao je 19-godišnji francuski košarkaš Victor Wembenyjama.

On je priredio pravi show u Fotoprint centru u Phoenixu ubacivši čak 38 poena za 34 minute na parketu. Tome je dodao još 10 skokova, dvije asistencije, dvije blokade i jednu ukradenu loptu.

Wembanyjama je imao i neka brutalna zakucavanja.

Gosti su tokom meča imali i plus 26, tim našeg Jusufa Nurkića je u posljednjoj četvrtini uspio izjednačiti na 116:116, ali je uslijedila serija gostiju 12:0, pri čemu je Wembanyjama sam postigao 10 poena.

Nurkić je igrao 18:30 minuta, ubacivši sedam poena, uz tri skoka i dvije asistencije.

Kod Phoenixa su najefikasniji bili Booker s 31 i Durant s 28 poena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()