Fenomenalni Nurkić dominirao u novoj pobjedi Phoenixa

Bh. centar bio na pragu triple-doublea

05.02.2024. 07:04
  • Podijeli:
jusuf nurkic usa today sports reuters-65c07a3785bcb.webp Foto: Reuters / USA Today Sports

Košarkaši Phoenixa stigli su do 29. pobjede u sezoni, Sunsi su slavili u Washingtonu 140:112, a fenomenalnu utakmicu odigrao je reprezenativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić.

Centar tima iz Arizone zabilježio je odličan nastup i bio blizu triple-doublea. Popularni Bosnian Beast ubacio je 18 poena (7/11 iz igre), uz 13 skokova i 8 asistencija za manje od 25 minuta u igri.

Bivši košarkaš Wizardsa, Bradley Beal, koji je nosio dres Washintona 11 godina, imao je svoju večer. Bek Phoenixa predvodio je svoju ekipu sa 43 poena i 6 asistencija do trijumfa.

S druge strane, u sastavu Washingtona, istakao se Deni Avdija sa 24 poena, Omoruyji se priključio sa 16, a Gafford i Kispert ubacili su po 15 poena.

Sada Phoenix se nalazi na šestoj poziciji Zapadne konferencije sa omjerom 29-21, a Wizardsi na Istoku tek pretposljednji sa 9 pobjeda i 29 poraza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()