Evrobasket: Poraz Hrvatske u ključnoj utakmici

Kockasti se sad moraju nadati ne baš realnom kiksu Poljaka u posljednjem prozoru

13.11.2022. 22:33
  • Podijeli:
Aco Petrović_Index-1668373933309.webp Foto: Index

Košarkaši Hrvatske su u "Draženovom domu" u ključnoj utakmici pretkvalifikacija za Evrobasket 2025. izgubili od Poljske sa 79:87.

Zako su se izabranici Aleksandra Petrovića doveli u situaciju da je praktično nemoguće da kao prvi u grupi odu u kvalifikacije te u pretkvalifikacije za Olimpijske igra.

Kockasti se sad moraju nadati ne baš realnom kiksu Poljaka u posljednjem prozoru protiv Austrije ili Švajcarske. Ako se čudo ne dogodi, moraće u treći krug pretkvalifikacija, koji se održava u avgustu sljedeće godine.

U njemu će učestvovati osam reprezentacija koje se iz ove faze nisu plasirale direktno te četiri koje će dobiti novu priliku nakon što su ispale u prvom krugu pretkvalifikacija (samoproglašeno Kosovo, Irska, Luksemburg, Albanija).

Od njih 12 samo će četiri u završne kvalifikacije, ali u tom prozoru Hrvatska bi, kao i ostali, mogla biti jača za igrače iz NBA lige i Evrolige, koji tada imaju pravo nastupa.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()