Euroliga: Real demolirao Anadolu Efes, Musa dvocifren

U trećoj dionici prednost aktuelnog prvaka Evrope dostizala je i 23 poena, a posljednja četvrtina bila je samo stvar rutine

12.10.2023. 22:15
  • Podijeli:
Real_Efes_foto_AA (2)-65284e982e42a.webp Foto: AA

Košarkaši Real Madrida savladali su Anadolu Efesa u Istanbulu u okviru 2. kola Eurolige, a krajnji rezultat glasio je 103:80.

Utakmicu su obilježile tri velike serije sa obje strane. U prvoj četvrtini gosti iz Madrida su furiozno startali i krajem prve dionice stekli 17 poena prednosti, bilo je gotovo nevjerovatnih 27:6. Međutim, domaći su serijom od 15:0 uspjeli da se vrate u igru, a početkom druge četvrtine, rezultat je bio izjednačen 31:31.

To je, međutim, za turski tim bilo najbliže što su mogli doći vodstvu. Real je ponovo ubacio u brzinu više i do poluvremena stvorio zalihu od 14 poena prednosti.

U trećoj dionici prednost aktuelnog prvaka Evrope dostizala je i 23 poena, a posljednja četvrtina bila je samo stvar rutine.

Najbolji pojedinac meča, bio je Guerschon Yabusele sa 22 poena, 8 skokova i 4 asistencije, a pratio ga je Causeur sa 18 ubačaja. Naš Džanan Musa utakmicu je završio sa 10 poena, 3 skoka i jednom asistencijom, a Mario Hezonja ubacio je 14 poena.

Uzalud su Thompson i Boubois za Efes ubacili 20, odnosno 19 poena, kada je razlika na kraju bila ogromna.

Real je prvi na tabeli Eurolige sa dvije pobjede iz dva meča, dok je Efes u dvije utakmice upisao dva poraza.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()