El Clasico: Košarkaši Real Madrida slavili su protiv Barcelone

Kraljevi su u Madridu nadigrali ljutog rivala rezultatom 86:79 (14:13, 23:20, 22:17, 27:29)

01.10.2023. 20:48
  • Podijeli:
Barselona Real_Profimedia-648cd2c7e74ee.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Real Madrida slavili su protiv Barcelone u prvom ovosezonskom El Clasicu u španskoj ACB ligi.

Kraljevi su u Madridu nadigrali ljutog rivala rezultatom 86:79 (14:13, 23:20, 22:17, 27:29).

Aktuelni evropski prvak do trijumfa je došao potpuno zasluženo, s obzirom na to da je Real ogroman dio meča bio u vodstvu.

Bh. reprezentativac Džanan Musa igrao je nešto više od 21 minute. Meč je završio sa 13 ubačenih poena, dva skoka i pet asistencija. Musa je za dva šutirao tri od četiri, iz tri pokušaja nije uspio pogoditi tricu, a sedam poena postigao je sa linije slobodnih bacanja.

Kod Reala je najbolji bio Poirier sa 22 poena, Campazzo je brojao do 17. U poraženom timu istaknuli su se Brizuela sa 14 i Jokubaitis sa 10 poena.

Real je poslije tri kola maksimalan, a Barca je uknjižila prvi poraz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()